ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ ΑΠΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Συχνά ασθενείς αναφέρουν ότι αισθάνονται στα δόντια τους  «ηλεκτρισμό»  έως και πόνο σε θερμικά ερεθίσματα.   Σημαντικό είναι  πριν από οποιαδήποτε οδοντιατρική εργασία ο ασθενής να δοκιμάσει την χρήση συγκεκριμένης οδοντόπαστας .Οι οδοντόκρεμες απευαισθητοποίησης που περιέχουν ισχυρά δραστικό νιτρικό κάλιο και φθόριο συντελούν στην ανακούφιση του πόνου που προκαλείται από ψυχρά ή ακόμη και θερμά ερεθίσματα.

Συγκεκριμένα, η υφίζηση των ούλων ή και η απώλεια της αδαμαντίνης έχει ως συνέπεια την αποκάλυψη της οδοντίνης. Η υπερευαισθησία της οδοντίνης ξεκινάει όταν διεγείρονται από κοινά ερεθίσματα τα νεύρα που βρίσκονται μέσα στα οδοντινοσωληνάρια της εκτεθειμένης οδοντίνης. Συνεπώς κατά την χρήση οδοντόκρεμας απευαισθητοποίησης τα ιόντα καλίου εισχωρούν στα οδοντινικά σωληνάρια και επεμβαίνουν στις απολήξεις των αισθητηρίων νεύρων περιορίζοντας την αίσθηση του πόνου ενώ  παράλληλα το φθόριο εξασφαλίζει προστασία από τερηδόνα.

Οι οδοντόκρεμες απευαισθητοποίησης είναι αποτελεσματικές και στην διαδικασία της λεύκανσης. Η εφαρμογή τους  δύο εβδομάδες πριν αλλά και κατά την διάρκειά της  μειώνουν αισθητά  την ευαισθησία των δοντιών που προκαλείται από την λεύκανση.


Back